Wednesday, June 27, 2007

Salina Tg. Ocna


Salina este situata pe Valea Trotusului, in perimetrul orasului Targu Ocna, jud. Bacau. Descoperirea si inceperea exploatarii dateaza din a doua jumatate a secolului XIV.Pana in 1870 exploatarea sarii s-a realizat in camere in forma de clopot ( ocne) cu diametre la vatra intre 35m-85m si inaltimi de 30m-61m. In perioada 1870-1968 exploatarea sarii s-a facut in camere trapezoidale cu deschiderea de 35m si inaltimi de: 90m (mina “Moldova Veche”) si 60m (mina “Moldova Noua”).Incepand cu anul 1967 exploatarea sarii se realizeaza prin metoda camere mici si pilieri patrati aplicata experimental in “Mina Pilot” (1967-1970). Din anul 1970 metoda se aplica cu succes in orizonturile minei “Trotus”.
Noua si moderna baza de agrement, amplasata in mina Trotus, la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru: relaxare, miscare, tratarea afectiunilor respiratorii, reculegere in lacasul sfant al bisericii ortodoxe “Sf. Varvara” si cunoastere in cadrul muzeului sarii.

2 comments:

interphaze said...

E foarte tare mina din Targu Ocna. ;) Merita vazuta macar o data in viata. Eu am copilarit la Slanic Moldova si am facut naveta zilnic la mina 2 ani din cauza unor probleme cu plamanii. E fascinanta! Te detasezi de tot ce se intampla la suprafata. Biserica inca nu am vazut-o. Cu prima ocazie cand ies din Bucuresti ma duc s-o vad. :) P.S.: imi plac pozele tale. :)

fere baci said...

si eu stiu destul de bine mina. sunt onestean, la origine.pacat ca e asa de putin mediatizata locatia. poate ca vom mege odata, impreuna cu alti fosti, stii tu ce!, sa o vizitam, (mina). Si, mai gandeste-te la ce ti-am propus eu si razvan.
succes baltzi.